''100. Yılında Türkiye'' fotoğraf sergisi Japonya’nın Osaka kentinde açıldı.

Değerli Fotoğraf Dostlarımız,

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) yürütücülüğünde T.C. TOKYO Büyükelçiliğinin ev sahipliğinde Japonya’nın Tokyo, Sapporo, Nagoya, Osaka ve Hiroşima kentlerinde ülkemizin kuruluşunun 100.yılı kutlamaları çerçevesinde Türkiye’nin doğal güzellikleri ve kültürel mirasını tanıtıcı fotoğraf sergilerilerinin dördüncüsü Osaka’da açıldı.

Seçici kurul üyeliğini Faruk AKBAŞ, Tansu GÜRPINAR, İzzet KERİBAR,Tayfun KOCAMAN ve T.C. Tokyo Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Kaan Yılmaz’ın yaptığı sergi bu kez Osaka Fahri Başkonsolosu Sayın Ryusei KAJİYAMA’nın evsahipliğinde düzenlendi. TFSF Başkanı ve Sergi Küratörü Dr. Sefa Ulukan’nında bizzat katılımı ile açılışı gerçekleşen sergiye ilgi büyüktü. Sergi açılışını yapan T.C. Tokyo Büyükelçisi Sayın Korkut GÜNGEN katılımcılara,  basına sergi ve Türkiye hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Sergi açılışı sonrası düzenlenen kokteyl törenine çok sayıda katılımcıya hitaben Büyükelçi Korkut Güngen, Osaka Fahri Büyükelçisi Ryusei Kajiyama ve Suita City Belediye Başkanı Keiji GOTO tarafından konuşmalar gerçekleştirildi. Bir önceki serginin açıldığı Nagoya kenti Başkolosumuz Damla Gümüşkaya’nında bulunduğu törende TFSF Başkanı Dr. Sefa Ulukan yaptığı konuşmasının ardından bu kişilere sağladıkları katkı ve emeklerine karşılık birer TFSF teşekkür plaketi takdim etti.

Sergi 10 gün süre ile açık kaldıktan sonra bu kez Hiroşima kentinde izleyiciye sunulacaktır. 

Büyükelçi Korkut Güngen yaptığı konuşmada ve sonrasında TFSF Başkanına katılımı, serginin organizasyonu ve eserleri bulunan sanatçılara da Japonya’da Türkiye’nin tanıtımına destekleri için özel olarak teşekkürlerini iletmiştir.