2023 TFSF Ödülleri Açıklandı..

Kısa adı TFSF olan Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyon yönetiminin aldığı karar doğrultusunda son 5 yıldır “TFSF ÖDÜLÜ” adı altında düzenlenen ve her yıl “bir önceki yıla ait” TFSF Ödül sahipleri 13 Eylül 2023 Cuma günü TFSF resmi YouTube kanalından açıklandı.

Bugüne kadar bu ödül sahibi kişilere 2023 yılında yedi kişi-kurum layık görülmüştür. Yaşamında fotoğraf sanatını ön planda tutmuş, sanatın gelişmesine, tanınmasına, araştırılmasına katkı sağlamış kişi ve kurumlara verilen bu ödülün en önemli bir kıstası ise yaşayan kişi ve aktif kurumlara verilmiş olmasıdır.  TFSF’nin bu ödüldeki en büyük amaçlarından biri kişileri yaşarken takdir etmek, destek vermek ve emekleri için teşekkür etmektir.

Herhangi bir sayı sınırının olmadığı ödüllerde TFSF’ye üye derneklerden ve yönetim kurulundan gelen gerekçeli öneriler, detaylı incelemeler sonrası gizli oylama ile belirlenmektedir.

 

TFSF resmi YouTube kanalında tanıtım ve söyleşilerinin yayınlandığı 2023 yılı TFSF ödüllerinin sahipleri olan yedi isim soyadı sıralamasına göre şunlardır.

Fotoğraf Sanatçısı, koleksiyoner İbrahim DEMİREL.

Fotoğraf Sanatçısı, aktif dernek üyesi Cengiz KARLIOVA.

Fotoğraf Sanatçısı, yazar Uğur KAVAS.

Fotoğraf Sanatçısı İzzet KERİBAR.

Fotoğraf Sanatına verdikleri destek ve katkılar için Necla ORHAN ve ORHAN HOLDİNG.

Fotoğraf Sanatçısı Yusuf TUVİ.

Fotoğraf Sanatı ve örgütlenmeye katkıları nedeniyle Sami TÜRKAY.

 

Daha önceki yıllarda bu ödüle layık görülen değerli fotoğraf sanatı gönüllüleri ile bu yılki ödül sahiplerini TFSF Yönetimi olarak alkışlarla yürekten kutluyor, verdikleri emekler için teşekkür ediyoruz. 

Bu ödüle layık görülen ancak geçen sürede kaybettiğimiz Prof. Mehmet BAYHAN, Tansu GÜRPINAR ve Ahmet ESMER’i özlemle hatırlamaya devam ediyoruz, ruhları şad olsun.

Saygılarımızla.

TFSF Yönetim Kurulu