21. FIAP DOĞA BİENALİ SONUÇLARI AÇIKLANDI

TFSF Türkiye takımından Cem Özgül Gümüş Madalya kazandı…

Bu yıl yirmi birincisi Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu TFSF tarafından Aladağ Belediyesi sponsorluğunda düzenlenen Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu FIAP Doğa Bienali sonuçları açıklandı. Kasım ayında Adana’da yapılan jüri toplantısında Arjantin’den Luis Franke, İran’dan Ali Samei ve Hırvatistan’dan Petar Sabol görev aldılar. Sayısal görüntü ve baskı olmak üzere iki farklı kategoride ülkelerin takım olarak katıldığı bu bienalde takım ve kişisel puanlamalar yapılarak ödüller belirlendi. Sayısal görüntü kategorisinde Türkiye’den Denizli DEFSAD derneği üyesi Cem Özgül’ün fotoğrafı TFSF Gümüş madalyasına layık görüldü. Türkiye takımı sıralamada sadece 1 puan ile ödül grubuna giremedi. 

Türkiye Takımını Sayısal görüntü kategorisinde “Böcekler” ana başlığı ile Adnan Ataç, Ali Rıza Demir, Bahir Dibekoğlu (2), Cem Özgül, Erol Özer, Ertuğrul Korkutmaz, Mustafa Kamarı, Neşe Celen(2), Özgür Seçmen, Savaş Şener, Servet Kutsi Karabıyık(2), Sinan Durhasan(2), Turan Sezer, Erol Özdayı(2), Mustafa Öztürk’ün toplam yirmi fotoğrafı temsil etti. 

“Kuşlar Uçarken” ana başlığı ile Renkli Baskı kategorisinde ise TFSF Türkiye Takımı; Adnan Ataç, Cabir Seyran, Ercan Uç, Mustafa Bülent Pirinçci, Uğur Kaygusuz, Yaşar Yılmazdol, Abdullah Durman, Ali Rıza Özer, Ertuğrul Korkutmaz ve Yakup Yener’in toplam on fotoğrafından oluşturuldu.

Alınan toplam puanlarla oluşturulan takım sıralaması sonucu sayısal bölümde dünya kupasını Rusya Federasyonu ve altın madalyayı ise Fransa Federasyonu kazandı. Baskı Bölümünde dünya kupasını İngiltere, altın madalyayı ise İtalya kazanmıştır.

Detaylı sonuçlar TFSF resmi sitesinde yayınlanacaktır. Takımlarda yer alan katılımcıların 8 ve üstü puan alan fotoğraf sahipleri bunu FIAP unvan başvurularında kullanabilecekler. 

TFSF organizasyonu ile gerçekleştirilen 21.FIAP Doğa Bienalinin sergi açılışı ve ödül töreni Aladağ Belediyesi sponsorluğunda 2023 Ocak ayı içinde Adana’da yapılacaktır.

TFSF Takımlarını oluşturan tüm fotoğrafçılara TFSF yönetimi olarak teşekkür ediyor ve kutluyoruz.

https://tfsf.org.tr/tr/sayfa-detay/fiap-bienalleri-tr