7.FIAP Photo Meeting Umman’da yapıldı.

7.FIAP Photo Meeting Umman’da yapıldı.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden FIAP ünvanlı sanatçıların ve FIAP temsilcilerinin katıldığı fotoğraf toplantısı Covid koşulları nedeniyle bu kez sınırlı tutularak 180 kişinin katılımı ile Umman’ının ev sahipliğinde yapıldı. Bu etkinlikte Türkiye adına güzel gelişmeler yaşandı.

Çeşitli etkinlik ve fotoğraf çekimlerinin yapıldığı bu organizasyonda FIAP Siyah Beyaz Bienali sergisi açıldı. TFSF Türkiye takımının fotoğrafları da bu sergide yer aldı. Sergi açılışında TFSF Başkanı Dr. Sefa Ulukan ziyaretçilere TFSF takımı hakkında bilgi verdi.

FIAP’ın pandemi döneminde açtığı “Stay Home” yarışmasında kazandığı ödül nedeniyle FIAP tarafından davet edilen fotoğraf sanatçısı Dr. Ergün Karadağ  etkinliğin “FIAP Gecesinde” yaptığı sunum ile geceye damgasını vurdu. Sanatçının siyah beyaz ve belgesel nitelikte farklı konulardan oluşan çalışmalarının yer aldığı  gösterisi tüm katılımcıların takdirini kazanarak büyük bir başarı elde etti.   Aynı zamanda       Dr. Ergün Karadağ etkinlik sırasında katılımcılar arasında düzenlenen yarışmada da ödül kazanarak başarısını perçinledi.

Etkinliğin kapanış töreninde ise FIAP yönetimi tarafından çeşitli ülke temsilcilerine başarı belgeleri ve son iki yılda kazanılan kupaları dağıtıldı. Bu törende daha önce ESFIAP unvan sahibi olan Reha Bilir’e FIAP Yönetimi tarafından HonEFIAP unvanı verildi. Reha Bilir, Türkiye’den Baha Gelenbevi ve Prof. Mehmet Bayhan’dan sonra bu unvanı alan üçüncü kişi oldu.

Ayrıca yine FIAP Yönetimi tarafından ülkesinde fotoğraf ve FIAP çalışmalarına katkı sağlayan kişilere verdikleri ESFIAP (Excellence for Services Rendered to FIAP) unvanı bu kez ülkemizden iki kişiye verildi. Daha önce bu unvan FIAP yönetimi tarafından Mehmet Bayhan, Kemal Cengizkan, Engin Özendes, Sami Güner, İbrahim Akyürek, Seyit Ali Ak, Hüseyin Sarı ve Reha Bilir’e verilmişti. 

Bu kez BÜFOD üyesi ve eğitmeni Burak Şenbak ve TFSF Başkanı Dr. Sefa Ulukan bu onursal unvanı kullanmaya layık görüldü. Törende TFSF Başkanı Dr.Sefa Ulukan’a ünvan belgesi FIAP Başkanı Riccardo Bussi tarafından takdim edildi.

Ülke sınırları dışında da başarı sağlayıp ülkemizi en iyi şekilde temsil eden tüm fotoğraf sanatçılarımızı TFSF yönetimi adına kutlarız.