Afet Sonrası Çocuklarla Fotoğraf Temelli Psikososyal Destek Çalışmaları

TFSF AFET SONRASI ÇOCUKLARLA FOTOĞRAF TEMELLİ PSİKOSOSYAL DESTEK CALIŞMALARI "  85 EĞİTMENİN KATILIMIYLA TAMAMLANDI

" TFSF AFET SONRASI ÇOCUKLARLA FOTOĞRAF TEMELLİ PSİKOSOSYAL DESTEK CALIŞMALARI "  üçüncü ve son aşama semineri 1 Ağustos 2023 Salı akşamı 85 eğitmenin katılımıyla Özcan Yurdalan önderliğinde ve TARDE-Travma ve Afet Ruh Sağlığı Çalışmalar Derneği  / Travma ve Afet Ruh Sağlığı Uzmanı Sn. Dilşen Özden'in katılımıyla  "Afet Dönemlerinde Çocuklarla Çalışma ve Duygu Düzenleme Yöntemleri" başlığı altında gerçekleşti.

Travma ve Afet Ruh Sağlığı Uzmanı Sn. Dilşen Özden katılan 85 eğitmene başta depremler olmak üzere afetler, kayıplar gibi pek çok travmatik olaydan etkilenen çocuk ve ergenlerde travma ve afet sonrası yaklaşımların neler olduğu konusunda bilgi verdi. 

Çocukluk çağı travmalarının, yetişkinlik dönemlerinde ne gibi iz düşümlerinin olabileceğinine dair bilgi de aktardı.

Proje lideri Özcan Yurdalan ise saha çalışmalarının yaratıcılığı özendiren, özgür ifadenin önünü açan, etik ilkeleri gözeten ve birlikte üretmenin keyfini yaşatan bir içeriğe sahip olduğunu belirtti.

Psikososyal destek çalışmalarının 3 aşamasına da katılan TFSF üyesi dernek eğitmenlerine TFSF - Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından katılım belgesi takdim edilecek.