''BİZ'den Kareler'' Fotoğraf Sergisi

Hoşgörü, sevgi ve dayanışma fotoğraflarla anlatılacak

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Fotoğrafçılık ve Kameramanlık programı ile Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu işbirliğiyle “Biz’den Kareler Fotoğraf Sergisi” düzenlenecek. Hoşgörü, sevgi, dayanışma gibi fotoğrafların yer alacağı sergiye katılım başvuruları başladı. 

UNESCO’nun 2021’i; ‘Yunus Emre Yılı”, “Hacı Bektaş- Veli Yılı” ve “Ahi Evran Yılı” ilan etmesi dolayısıyla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde 21 Aralık 2021 tarihinde “Biz’den Kareler Fotoğraf Sergisi” gerçekleştirilecek. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) ile Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Fotoğrafçılık ve Kameramanlık programı işbirliğiyle düzenlenecek fotoğraf sergisi için fotoğraf göndermek isteyen tüm amatör ve profesyonel fotoğrafçılar için başvuru çağrısı yapıldı. 

Biz’den Kareler Fotoğraf Sergisine katılmak isteyen fotoğrafçılar; TFSF’nin (https://tfsfonayliyarismalar.org) internet sitesi üzerinden ücretsiz olarak fotoğraflarını yükleyebilecek. Bir katılımcının sergiye en fazla 5 fotoğrafla başvurabildiği sergisi için 19 Kasım 2021 tarihine kadar fotoğraf yüklenebilecek. Sergi seçici kurulunun, katılımcı isimlerini görmeden belirleyeceği fotoğraflar, 21 Aralık 2021 tarihinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde açılacak sergi ile tüm sanatseverlerin beğenisine sunulacak. 

Anadolu ve Türk Kültürünün temel yapılarından olan Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli ve Ahi Evran Veli’nin ortaya koydukları; saygı, dostluk, hoşgörü, sevgi, ahlak, sabır, adalet, iyi niyet, cömertlik, ana-baba ve komşu hakkı gibi değerlerin fotoğraflarla anlatılması hedeflendi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde açılacak fiziki serginin yanı sıra TFSF’nin online galerisinde de yer alacak sergide; Yunus Emre, Hacı Bektaş ve Ahi Evran’ın ortaya koyduğu değerlerin genç nesillere aktarılması ile bu değerlere yönelik farkındalık oluşturulması amaçlandı. 

Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli ve Ahi Evran Veli; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde 20-24 Aralık 2021 tarihlerinde, “Anadolu Kültürü ve Sanat Etkinlikleri” ile anılacak. Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun gerçekleştireceği Anadolu Kültürü ve Sanat Etkinliklerinde fotoğraf sergisinin yanı sıra afiş sergisi, kısa film gösterimleri ve Anadolu Masalları Kukla Gösterisi de gerçekleştirilecek.