Bu yıl "Türkiye Kültür Yolu Festivali" TFSF çatısı altında gerçekleşecek.

Değerli Sanatseverler

Bu yıl TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu TFSF paydaşlığı ile gerçekleştireceği "Türkiye Kültür Yolu Festivali" TFSF çatısı altında Türkiye’nin 7 bölgesinde  başta Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Nevşehir, Konya, Samsun Şanlıurfa, Trabzon ve Van başta olmak üzere 16 şehirde “Şehirde Festival Var” sloganıyla gerçekleşecek.

25 Mart Pazartesi günü yapılan Kültür Yolu Festivali'nin genel tanıtım toplantısına TFSF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sefa Ulukan ve TFSF Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sn. Mehmet Kılıçoğlu ve Yonetim Kurulu sayman üyemiz Hikmet Yılmaz'da katıldı. 

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen tanıtım toplantısına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Kültür Yolu Festivali'nin Türkiye'nin en büyük ve en zengin marka projelerinden biri olduğuna dikkati çekerek, festivalin 25 Mayıs-2 Haziran Şanlıurfa, 1-9 Haziran Bursa, 8-16 Haziran Samsun, 22-30 Haziran Trabzon, 29 Haziran-7 Temmuz Van, 3-11 Ağustos Nevşehir, 17-25 Ağustos Erzurum, 31 Ağustos-8 Eylül'de Çanakkale'de yapılacağını vurguladı. Bakan Ersoy, Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivalini (Gastroantep) de kapsayan Gaziantep Kültür Yolu Festivali'nin ise 14-22 Eylül'de gerçekleştirileceğini aktardı.

Mehmet Ersoy, 21 Eylül'de başlayacak Ankara ayağı ile programa dahil olan Konya Mistik Müzik Festivali'nin 29 Eylül'de sona ereceğini dile getirdi.

İstanbul Kültür Yolu Festivali'nin 28 Eylül-6 Ekim'de yapılacağını sözlerine ekleyen Ersoy, 12-20 Ekim'de Diyarbakır, 26 Ekim-3 Kasım'da İzmir, 2-10 Kasım'da ise Antalya'da festivalin gerçekleşeceğini aktardı.

Festival boyunca 16 Fotoğrafçılar Maratonu, 16 Mobil Fotoğraf Yarışması, 1 Ulusal Fotoğraf Yarışması, 40’ın üzerinde Fotoğraf Sergisi, Söyleşiler, Fotoğraf Ustalarıyla Buluşmalar ve Yabancı Fotoğrafçıların Gözüyle Türkiye başlığıyla birçok organizasyon yapılacağı da bildirildi.

https://www.facebook.com/reel/1106395863909830

@tckulturturizm 

@turkiye_kulturyolu