Ev'de Hayat Fotoğraf Etkinliği Sonuç Bildirimi

Değerli Fotoğraf Dostları,

Covit-19 salgını nedeniyle zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde görevli olanlarımız dışında birçoğumuz evde bulunmaktayız. Bu günlerin de geçeceğine ve keyifle fotoğraf çekimlerine devam edebileceğimize inanıyoruz. Bu nedenle 13 Nisan 2020’den başlayarak her hafta belirlediğimiz bir konuda Instagram üzerinden “Fotoğraf Paylaşım Etkinliği” düzenlediğimiz 01-07 Haziran 2020 tarihleri arasındaki 8ci haftanın konusu "EV'DE HAYAT" idi. Bu haftanın seçicisi  TFSF YK üyemiz : Murat BERKYÜREK ( AFSAD Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği ) tarafından başarılı olarak seçilen soy isimlerine göre alfabetik olarak sıraladığımız bu on isim şunlar :

  • Ertuğrul AVA - İZMİR
  • Ahmet ÇATMAN - KONYA
  • Sevinç Döndü DİNÇER - MERSİN
  • Serap İKİYEK - İSTANBUL
  • Berna İKİZ - KOCAELİ
  • Ezgi Ceren KARAAĞAÇ - İSTANBUL
  • Serdar KAYGISIZ - ANKARA
  • Salih KUŞ - BURSA
  • Rana ÖZTÜRK - MERSİN
  • Meral YEŞİLÇİÇEK - TRABZON

Kendilerini katılımları ve başarıları için kutluyoruz.

08 - 14 Haziran haftasının etkinlik konusu ise “Çevre Koruma Haftası” nedeniyle "Sulak Alanlar" olarak belirledik. Genel koşulları web sayfamızın “Duyurular” bölümünde bulabilirsiniz. Bu hafta ve bu konu ile ilgili olarak birlikte kullanacağınız hashtagler: 

#tfsf_sulakalanlar@tfsf_official olarak belirlenmiştir

Konu ile ilgili başarılı 10 fotoğrafı belirleyecek TFSF YK üyemiz : Nimet GÖNENÇ ÇINAROĞLU / UFAD

"Sulak Alan" Nedir?
Türkiye, üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olmasına rağmen, SU STRESLİ ülkeler sınıfındadır.
Ramsar Sözleşmesi, Sulak Alanların Korunması Yönetmeliği ve Çevre Kanunu kapsamında "Doğal veya yapay, devamlı veya geçici, suları durgun veya akıntılı, tatlı, acı veya tuzlu, denizlerin gelgit hareketlerinin çekilme devresinde altı metreyi geçmeyen derinlikleri kapsayan, başta su kuşları olmak üzere canlıların yaşama ortamı olarak önem taşıyan bütün sular, bataklık, sazlık ve turbiyeler ile bu alanların kıyı kenar çizgisinden itibaren kara tarafına doğru ekolojik açıdan sulak alan kalan yerler" sulak alan olarak tanımlanmaktadır. Sulak alanlar, yeryüzünün en zengin ve en üretken ekosistemlerini oluşturmaktadır.  Bu alanlar yöre insanlarına ve ülkenin geneline geniş yelpazede hizmet veren oldukça karmaşık doğal sistemlerdir ve yeryüzündeki başka hiçbir ekosistemle karşılaştırılmayacak ölçüde işlev ve değerlere sahiptir.

Lütfen bu bilgileri dernek üyelerinizle ve fotoğrafçı dostlarınızla paylaşınız.

TFSF YÖNETİM KURULU OLARAK SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİZ.