“FIAP Gençlik Servisi Türkiye Temsilcisi” belirlendi.

“FIAP Gençlik Servisi Türkiye Temsilcisi” belirlendi.

FIAP, dünyadaki tüm fotoğraf federasyonlarında gençlere yönelik projeler yürütülmesi amacıyla “Gençlik Servisi” kurmuştur.

Derneklerimize yaptığımız duyuruda uygun özellikleri taşıyan genç dernek üyelerinin tavsiye yoluyla önerilmesi istenmişti. Bu öneriler sonucunda Ağustos ayında TFSF Yönetim Kurulu kararı ile  “TFSF FIAP Gençlik Servisi Ülke Temsilcisi” görevine Seray Ak atandı.

İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve eğitmeni Seray Ak, FIAP nezdinde yürütülecek Uluslararası Gençlik Projelerini ülkemiz adına takip edecek, bu projelerin ülkemizde de yürütülmesine katkı sağlayacaktır. Ayrıca TFSF yönetimi tarafından genç fotoğrafçılara yönelik projelerin FIAP nezdinde takibinden de sorumlu olacaktır.

1992 yılında İzmir’de doğan Seray AK, 17 yaşında İFOD’ da temel fotoğraf eğitimi alarak fotoğraf yolculuğuna başlamıştır. O dönemde en genç üye unvanını alarak yoluna devam eden AK, birçok sergi ve sunumda fotoğraflarıyla yer almıştır. Ulusal ve uluslararası fotoğraf yarışmalarında başarılı sonuçlar elde ederek önce Artist FIAP (AFIAP), daha sonra Excellence FIAP (EFIAP) unvanını hak etmiştir. Fotoğraf yolculuğunun yanında profesyonel olarak oynadığı basketbolu bırakarak spor alanında kendini geliştirmek istemiştir. Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği lisans programını bitirmiştir. Devamında Spor Psikolojisi alanında Yüksek Lisans programını bitirerek uzmanlığını almıştır. Halen Spor Psikolojisi Doktora programında Tübitak başarı bursuyla öğrenimini devam ettirmektedir. Öğrenmek ve öğretmek için kendini geliştirme çabaları içinde olan AK, Anadolu Üniversitesi Ön Lisans Fotoğraf bölümü ile Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünü de eğitimleri arasına eklemiştir. Birçok alandan aldığı tecrübe ile farklı kurum ve kuruluşlarda genç ve yetişkin bireylere fotoğraf eğitimini devam ettirmektedir.

Bununla birlikte, İFOD Yönetim Kurulu Üyesi ve fotoğraf eğitmeni olarak çalışmalarıyla fotoğraf sanatına daha fazla katkı sağlamaya çalışmaktadır.

TFSF Yönetimi olarak kendisini kutlar, yeni görevinde başarılar dileriz.