TFSF Yönetim Kurulu ve Dernek Başkanları Bursa'daydı.

TFSF Yönetim Kurulu ve Dernek Başkanları 13. Bursa Fotofest Açılışı ve Başkanlar Toplantısı için Bursa'daydı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği’nin (BUFSAD) ortaklaşa gerçekleştirdiği Cumhuriyetimizin 100. Yılında ‘Yüzyılın İzleri’ temasıyla Fotoğraf Sanatçısı Fahrettin Beceren küratörlüğünde düzenlenen Bursa FotoFest, 3 Kasım Cuma günü kapılarını 13. kez tekrar araladı.

3 Kasım Cuma akşamı gerçekleşen açılış programına onur konuğu Merih Akoğul, Ozan Sağdıç, Gültekin Çizgen, İbrahim Zaman, Ahmet Esmer gibi duayen sanatçılar, dernek başkanları, federasyon yönetim kurulu olmak üzere pek çok fotoğraf sanatçısı, akademisyen ve sanatsever katıldı. 

Bursa Fotofest' in açılış akşamında TFSF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sefa Ulukan, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne TFSF Ödülünü de takdim etti. 

Ulukan, açılış konuşmasında Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne, Bursa Kent Konseyine ve BUFSAD' a ve BUFSAD Başkanı Serpil Savaş’a davetleri için teşekkür ederken, Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivalinin Türkiye'de istikrarla organize edilen en başarılı festival olduğunu ve devamını dilediğini belirtti. Ayrıca Federasyona bağlı 64 dernek başkanını hem Fotofest açılışı hem de başkanlar toplantısı için davet etmeleri nedeniyle teşekkür ettiğini belirtti.

Açılış programında ayrıca Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından TFSF Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun 20. kuruluş yılı için plaket takdim edildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin davetiyle Bursa’ya gelen federasyon üyesi derneklerin başkanları ile 4 Kasım cumartesi günü bir TFSF Başkanlar Toplantısı gerçekleştirildi. 

Toplantının ilk bölümünde TFSF Başkanı Dr. Sefa Ulukan son 1,5 yılın faaliyet raporunu başkanlarla paylaşırken, TFSF Yönetim Kurulu üyesi ve federasyonun saymanı Hikmet Yılmaz ise mali raporları sundu. 

İkinci bölümde ise dernek başkanlarının görüş, öneri ve taleplerini iletmesinin ardından toplantı son buldu. 

Bursa Fotofest, fotoğraf sunumları, söyleşiler ve özel sergilerle 12 Kasım 2023 tarihine kadar Merinos Kültür Merkezinde devam edecek.