TRABZON’DA FOTOĞRAFÇILAR MARATONU BAŞLADI.

TRABZON’UN EN GÜZEL FOTOĞRAFLARININ ÇEKİLECEĞİ YARIŞMA BAŞLADI.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu sene 16 ilde yaptığı Kültür Yolu Festivalinin beşinci durağı durağı Trabzon. 

Kültür Bakanlığı’nın Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu işbirliği ile organize ettiği fotoğraf yarışmasında usta fotoğrafçılar Trabzon’un en güzel karelerini yakalamak için deklanşörlerine basmaya başladılar.

“Trabzon’un Tarihi Dokusu ve Doğal Güzellikleri, Trabzon’un Lezzetleri” kategorisi kapsamında Sümela Manastırı, Uzungöl, Balıklı Göl,   Atatürk Köşkü, Ayasofya Camii, Boztepe, Ortahisar Kalesi, Hıdırnebi Yaylası, Zağnos Vadisi Parkı, Kızlar Manastırı, Ortahisar Büyük Fatih Camii, Gülbahar Hatun Camii ve Türbesi, Kanuni Evi, Trabzon Müzesi (Kostaki Konağı), Trabzon Tarih Müzesi, Hasan Paşa Askeri Hamam Müzesi,  Sultan Murat Yaylası ve Şehitliği, Karester Yaylası, Sis Dağı Yaylası, Altındere Vadisi Milli Parkı, Kayabaşı Yaylası, Zigana Dağı gibi bölgelerin güzellikleri başta olmak üzere Akçaabat Köftesi, Kuymak, Hamsili Pilav,  Trabzon Ekmeği, Trabzon Pidesi, Mısır ekmeği, Hamsili mısır ekmeği gibi say say bitmeyecek Trabzon’un eşsiz lezzetler usta ellerde en iyi fotoğraflara dönüşecek. 

Bunun yanında 22-30 Haziran 2024 tarihinde yapılacak olan Kültür Yolu Festivalleri kapsamında 22-23- 24-25-26-27 Haziran 2024 tarihlerinde yapılan tüm etkinlikler “Trabzon’da Festival Coşkusu” adlı ikinci bir kategoride fotoğraflanmaya başlandı.

Trabzon’un tarihi ve doğal zenginliğinin kayıt altına alınması ve gelecek nesiller için görsel bir arşiv oluşturulması amacı ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde yapılan Trabzon Kültür Yolu Festivali kapsamında Trabzon Kültür Yolu Festivali Fotoğrafçılar Maratonu 22-23-24-25-26-27 Haziran 2024 tarihlerinde ulusal perspektifte gerçekleştirilecek.

TFSF Yarışma Temsilciliği görevini  Erdoğan ÖĞRETMEN’in yaptığı yarışmada ilk kayıtlar bugün alınmaya başlandı.    

Hamamizade İhsan Bey Kültür ve Sanat Merkezinde yarışma kayıt masasına giderek kayıtlarını oluşturan amatör ve profesyonel fotoğrafçılar, Fotoğrafçılar maratonu için 27 Hazirana kadar fotoğraf  çekmeye devam edecekler.  

Fotoğrafseverler yarışmalarla ilgili tüm detaylar için Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu - Onaylı Yarışmalar (tfsfonayliyarismalar.org) web sayfası ile TFSF (@tfsf_official) • instagram hesapları ile Trabzon kültür yolu festivalinin T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Kültür Yolu (@turkiye_kulturyolu)  instagram sayfalarını takip edebilirler.