Türkiye’de Fotoğraf Sanatının Durum Analizi

Değerli Fotoğraf Dostlarımız,

TFSF Yönetimi olarak aldığımız bir kararla bir ilke daha imza atarak akademik bir araştırmayı başlatıyoruz. 

Değerli fotoğraf dostlarım, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Başkanı Dr. Sefa Ulukan koordinatörlüğümde, İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof Dr Özer KANBUROĞLU, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Başkanı Doç. Haluk Arda OSKAY ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Bülent Ümit ERUTKU’un çok değerli katkı ve yürütücülüğünde; “TÜRKİYE’DE FOTOĞRAF SANATININ DURUM ANALİZİ ve FOTOĞRAF SANATININ GELECEĞİ İÇİN ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER RAPORU” adlı bugüne kadar Türkiye’de yapılmış en kapsamlı fotoğraf araştırma projesini yapıyoruz. 

Amacımız akademik normlara uygun bir durum tespiti ve ilerde alınması gereken önlem vb durumların belge haline getirilerek önümüzdeki dönem yönetimlerine ışık tutmak. 

TFSF destekli bu araştırma projesi; literatür tarama, farklı fotoğraf gruplarından odak grup toplantıları ve anketten oluşuyor. 

Araştırmanın sonuçlarını 2022 Nisan ayında kamuoyuna bir sonuç bildirgesi ile (kitap) duyuracağız. 

Birinci aşama olan ankete ne kadar çok kişi katılım sağlarsa o kadar kıymetli sonuçlar alınır. Katılım için dernek üyesi olmanız gerekmiyor, fotoğrafla ilgili herkes katılabilir. O nedenle aşağıdaki linkini verdiğimiz ankete sizin ve çevrenizden dostlarınızın katılım sağlamasını ve de kendi sosyal medya sayfanızdan bolca paylaşmanızı önemle rica ediyoruz.

Anketin etik kurul kararı; İstanbul Aydın Üniversitesi, Sosyal Bilimler Etik Komisyonu tarafından 09.07.2021 tarih ve 2021/8 No’lu Etik Kurul Kararı ile alınmıştır. 

İkinci aşama olan odak grup toplantıları da yakın zamanda başlayacaktır.

Şimdiden çok teşekkürler.

Sevgi ve Saygılarımızla,

TFSF Yönetim Kurulu

 

Anket Linki : lütfen bu linki ilgili kişilerle paylaşınız.

Türkiye’de Fotoğraf Sanatının Durum Analizi ve Fotoğraf Sanatının Geleceği İçin Alınması Gereken Önlemler Raporu Anket Soruları