TÜRKİYE’NİN FOTOĞRAFÇILARI TRABZON'DA BULUŞUYOR.

16 şehirde, toplamda 8 ay sürecek olan "Kültür Yolu Festivali", sanatı, kültürü, tarihi, tek bir noktada birleştirmeyi başaran Türkiye'nin en büyük festivali olma özelliğinde.. 

Konserlerden sergilere, tiyatrodan opera ve bale gösterilerine, söyleşilerden atölyelere, çocuk etkinliklerinden dijital sanatlara kadar yüzlerce etkinlik arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu sene Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) işbirliğiyle ile organize edilen fotoğraf yarışmaları, sergiler, söyleşiler gibi bir çok fotoğraf etkinliği de yer alacak.

Bu sene ilki Adana’da yapılan fotoğraf etkinlikleri sırasıyla Şanlıurfa, Bursa ve Samsun'da yapıldıktan sonra şimdi de Trabzon’da gerçekleşecek. Kültür Yolu Festivali kapsamında ülkemizin önemli fotoğraf sanatçıları şimdi de Trabzon'u fotoğraflamaya gelecekler.

Peki bu yarışmaya sadece profesyonel fotoğrafçılar mı katılacak? Tabiki hayır... Yarışmalara fotoğraf makineleri ile katılım sağlandığı gibi akıllı cep telefonları, fotoğraf çekebilen mobil cihazlar ile isteyen herkes ücretsiz katılım sağlayabilecek.

Trabzon’dan TFSF üyesi 2 fotoğraf derneğinin ev sahipliği yapacağı fotoğraf etkinliklerinde TFSF'nin bölge dernekleri de destek vermek amacı ile Trabzon'da olacaklar. Samsun, Giresun, Ordu ve Düzce dernekleri de bu yarışmalarda jüri görevi üstlenerek Trabzon’un en güzel fotoğraflarını seçecekler.

Sosyal medyada hastaglar kullanılarak  tüm  fotoğrafseverlerin katılacağı yarışmada toplam ödül 42.000 TL olacak.

Fotoğrafseverler yarışmalarla ilgili tüm detaylar için Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu - Onaylı Yarışmalar (tfsfonayliyarismalar.org) web sayfası ile TFSF (@tfsf_official) • instagram hesapları ile Trabzon kültür yolu festivalinin T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Kültür Yolu (@turkiye_kulturyolu)  instagram sayfalarını takip edebilirler.