“TURKEY” değil “TÜRKİYE”…

“TURKEY” değil “TÜRKİYE”…

Türkiye’nin uluslararası alanda artık “The Republic of Turkey” olarak değil “The Republic of Türkiye” olarak anılmasına yönelik 26 Mayıs 2002 de alınan Birleşmiş Milletler kararı sonrasında Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu olarak resmi iletişim içinde bulunduğumuz tüm kurumlara bu konuda girişimlerde bulunduk. Bu konu İspanya’da yapılan Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu FIAP’ın genel kurulunda da bir kez daha gündeme getirilmiş FIAP Yönetim Kurulu tarafından kabul edilen bu girişim genel kurula katılım sağlayan diğer ülke delegasyonlarını da iletilmiştir.

TFSF olarak Amerika Fotoğraf Birliği –PSA ve Global Photographic Union-GPU gibi diğer büyük fotoğraf örgütlenmelerine de bu konuda bilgilendirme ve talep yazıları gönderilerek yapılacak her türlü uluslararası etkinliklerde  “Türkiye” isminin kullanılması istenmiştir. Bu süreç yakinen takip edilmeye devam edilecektir.

TFSF Yönetimi olarak 2023 yılı itibariyle sonuçlanan veya onay başvurusunda bulunulan uluslararası yarışmalarda da bu konu hassasiyetle takip edilecektir.

Konu ile BM kararının linki  UN link: https://www.un.org/en/about-us/member-states/turkiye