VAN'DA KÜLTÜR, SANAT VE FOTOĞRAF ŞÖLENİ

VAN'DA KÜLTÜR, SANAT VE FOTOĞRAF ŞÖLENİ

 

Van'da gerçekleştirilen Van Kültür Yolu Festivali, bugün başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla Van Müzesi’nde resmi açılışı yapılan festivale, Van Valisi Ozan Balcı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, AK Parti Van milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu ve Burhan Kayatürk, AK Parti İl Başkanı Emre Güray, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdürrahman Şahin, Fiap Yönetim Kurulu Başkanı  Riccardo Busi ve TFSF Başkanı Dr. Sefa Ulukan da  hazır  bulundu.  

Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) Yönetim Kurulu Başkanı Riccardo Bussi’nin Van Kültür Yolu Festivali kapsamında “ SEYAHATLERDEN ” adlı Fotoğraf Sergisi de Van Uygulama Oteli Konferans Salonu Fuayesinde protokolün katılımıyla açıldı. Fotoğraf Sergisi 07 Temmuz 2024 tarihine kadar sabah saat 10.00 ve akşam 22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

29 Haziran'dan 7 Temmuz'a kadar sürecek olan bu özel etkinliklerle pek çok sanatsever ağırlanacak. 

Festivalin şehrin zengin kültürel dokusunu vurgulaması, konserlerden, sergilere, tiyatro gösterilerinden operalara, fotoğraf sergisi ve söyleşilerinden atölye çalışmalarına birçok etkinlikle ev sahipliği yaparak sanata ve kültüre dair farkındalığın artması bekleniyor.

 

KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ'NDE “VAN FOTOĞRAFÇILAR MARATONU” VE “SOSYAL MEDYA FOTOĞRAF PAYLAŞIM YARIŞMASI”

 

Van, kültürel zenginlikleri ve tarihi derinliği ile dikkat çeken bir şehir olarak biliniyor. Van Gölü'nün büyüleyici manzarası, sayısız tarihi yapı ve doğal güzelliklerle dolu olan Van, “Van Fotoğrafçılar Maratonu” ve “Sosyal Medya Fotoğraf Paylaşım Yarışması” ile görsel belleğini ve sanatsal kimliğini daha da güçlendirmeyi hedefliyor. 

Bu büyük organizasyonun, Van'ın turistik cazibesini artırması ve ekonomiye ciddi katkılar sağlaması umuluyor. Yerel sanatçıların ulusal ve uluslararası arenada tanıtılması, ayrıca şehrin tarihi ve kültürel değerlerinin korunması ve tanıtılması açısından da büyük önem taşıyor.