Vefa Sergilerinin dördüncüsü 17 Ekim’de fotoğraf sanatçısı Sıtkı FIRAT anısına açıldı.

Vefa Sergilerinin dördüncüsü 17 Ekim’de fotoğraf sanatçısı Sıtkı FIRAT anısına açıldı.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu, VEFA sergilerinin dördüncüsünü Sıtkı FIRAT adına düzenledi. Bu özel sergi 17 Ekim 2023 Salı günü Ankara’daki TFSF galerisinde kalabalık bir katılımla açıldı.

TFSF Başkan Yardımcısı Ali Rıza Akalın açılış konuşmasında; TFSF’nin ülkemizin değerli sanatçılarını hatırlatmayı, ürettikleri eserleri sanatseverlerle tekrar buluşturmayı ve unutturmamayı önemsediklerini ifade etti. 

Akalın konuşmasında; Vefa Sergilerinin ilkini değerli fotoğraf sanatçısı Dursun Ali SARIKOÇ, ikincisinin Tuğrul ÇAKAR, üçüncüsünün Sadık İNCESU ve dördüncüsünün ise Sıtkı FIRAT için organize edildiğini ve bu sergilerin önce TFSF Sanat Galerisinde daha sonra da TFSF Sanal Galeri’de açılacağını belirtti. 

Sıtkı FIRAT anısına düzenlenen bu anlamlı serginin açılışına merhum sanatçının oğulları Aykut FIRAT ve Artuk FIRAT'da katıldı. Aykut FIRAT ve Artuk FIRAT teşekkürlerini ilettiği kısa bir konuşma yaptı. Hemen ardından Aykut FIRAT ve Artuk FIRAT’a  sergi anısına düzenlenen TFSF teşekkür belgesi ve sergi afişinin yer aldığı bir dosya takdim edildi.

TFSF Başkan Yardımcısı Ali Rıza Akalın konuşmasının sonunda Vefa sergilerinin Federasyona üye derneklerin galerilerinde de sergilenmesini hedeflediklerini ve bu özel eserlerin Türkiye’deki sanatseverlere ulaşmasını önemsediklerini belirterek katılan tüm davetlilere teşekkürlerini iletti.

Sıtkı FIRAT adına açılan Vefa Sergisi 17 Kasım 2023 tarihine kadar TFSF Sanat Galerisinde sergilenecektir.

 

Haber : Seda ŞENGÖK

Fotoğraflar: Ferhat Can SARIKOÇ