Vefa Sergilerinin ikincisi 24 Kasım’da Tuğrul ÇAKAR anısına açıldı.

Vefa Sergilerinin ikincisi 24 Kasım’da fotoğraf sanatçısı Tuğrul ÇAKAR anısına açıldı.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu, VEFA sergilerinin ikincisini Tuğrul ÇAKAR adına düzenledi. Bu özel sergi 24 Kasım 2022 Perşembe günü Ankara’daki TFSF galerisinde kalabalık bir katılımla açıldı.

TFSF Başkan Yardımcısı Ali Rıza Akalın açılış konuşmasında; TFSF’nin ülkemizin değerli sanatçılarını hatırlatmayı, ürettikleri eserleri sanatseverlerle tekrar buluşturmayı ve unutturmamayı önemsediklerini ifade etti. 

Akalın konuşmasında; Vefa Sergilerinin ilkini değerli fotoğraf sanatçısı Dursun Ali SARIKOÇ, ikincisinin Tuğrul ÇAKAR için organize edildiğini ve bu sergilerin önce TFSF Sanat Galerisinde daha sonra da TFSF Sanal Galeri’de açılacağını belirtti. 

Vefa Sergileri dışında her yıl bir sanatçı için TFSF Etkinlik yılı organize edildiğinden de söz ederek Mehmet BAYHAN, Ozan SAĞDIÇ, Tansu GÜRPINAR ve Güler ERTAN gibi değerli sanatçıları onore etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Tuğrul ÇAKAR anısına düzenlenen bu anlamlı serginin açılışına merhum sanatçının eşi Nükhet ÇAKAR 'da katıldı. Nükhet Çakar teşekkürlerini ilettiği kısa bir konuşma yaptı. Hemen ardından Nükhet Çakar'a içinde sergi anısına düzenlenen TFSF teşekkür belgesi ve sergi afişinin yer aldığı bir dosya takdim edildi.

Tuğrul Çakar'ın eserlerinden oluşan sergi bir anlamda retrospektif anlayışı ile düzenlenen bir sergi olarak fotoğraf severlerin beğenisine sunuldu. Tuğrul Çakar’ın  fotoğraf yaşamı boyunca ürettiği eserlerden örneklerin gruplar halinde sunulduğu bu özel çalışmada fotoğrafların yanı sıra sanatçının yayınladığı kitapların da sergilenmesi,ile farklı bir konsept oluşturma amacına gidildi.

Başta Tuğrul ÇAKAR ın eşi Nükhet Çakar ve kızları, AFSAD Yönetim kurulu başkanı Cengiz Oğuz GÜMRÜKÇÜ, eski başkanlarından Koray OLŞEN, Ozan Sağdıç, Oğuz SAĞDIÇ, Cengiz AKDUMAN, İbrahim GÖGER, Gülnaz ÇOLAK , Zeynep ÖZCAN, Zeynep TÜRKYILMAZ, Kadir EKİNCİ, Gökhan ALTINTAŞ, Coşar ŞARER, Erol BÜYÜKYAZICI ve Semih YOLAÇAN olmak üzere sergiye pek çok sanatçı ve sanatsever katıldı. 

TFSF Başkan Yardımcısı Ali Rıza Akalın konuşmasının sonunda Vefa sergilerinin Federasyona üye derneklerin galerilerinde de sergilenmesini hedeflediklerini ve bu özel eserlerin Türkiye’deki sanatseverlere ulaşmasını önemsediklerini belirterek katılan tüm davetlilere teşekkürlerini iletti.

Tuğrul Çakar adına açılan Vefa Sergisi 24 Aralık 2022 tarihine kadar TFSF Sanat Galerisinde sergilenecek olup kapanışın ardından TFSF sanal galeride sergilemeye devam edecek.

 

Haber : Seda ŞENGÖK

Fotoğraflar: Ferhat Can SARIKOÇ