Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği Dernek Adı
Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği
Kısa Adı
AFSAD
Kuruluş Tarihi
17.04.1977
Adresi
Bestekar Sok 28/21 Kavaklıdere-Ankara
E-Posta
[email protected]
Telefon
3124172115
FAX Numarası
3124172116
Web Sayfası
www.afsad.org.tr

Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği

22.10
2022

  • AFSAD DOĞUM FOTOĞRAFÇILIĞI ATÖLYESİ
    AFSAD DOĞUM FOTOĞRAFÇILIĞI ATÖLYESİ AFSAD DOĞUM FOTOĞRAFÇILIĞI ATÖLYESİ
    AFSAD DOĞUM FOTOĞRAFÇILIĞI ATÖLYESİ Atölye Eğitmeni : Hanife DEVECİ Tanışma Toplantısı : 22.10.2022 14.00 Atölye Tarihleri : 05.11.2022 (6 hafta) Atölye Gün ve Saati : Cumartesi , 14.00-16.00 Uygulamalı Doğum Fotoğrafçılığı Semineri 3 aşamadan oluşur. * Birinci Aşama/Teorik Bilgi ( 8 saat) * İkinci Aşama/ Pratik ( Hastane ile protokol anlaşması gereği hastanenin belirleyeceği saatlerde doğum fotoğrafı çekimi, eğitmen eşliğinde çekim yapılacaktır). * Üçüncü Aşama/ Fotoğraf Değerlendirme ve Düzenleme ( iki saat ) Eğitimin Konu Başlıkları : Tanışma, Program üzerine bilgi aktarımı Doğum fotoğrafçılığı nedir? Hangi ekipmanlar kullanılır? Aile ile kurulan ilişkinin önemi Doğuma gelmeden önce uyulması gereken kişisel hijyen kuralları Hastane kuralları ve Lokman Hekim Hastanesi Protokol Anlaşması gereği uyulması gereken kurallar. Ameliyathane, doğumhane ekibi hakkında bilgi ve onların da haklarının korunması Ameliyathane ve doğumhane içerisinde uyulması gereken hijyen kuralları Çekim öncesi hazırlıklar Fotoğraf çekerken nerede durulması gerektiği Normal doğum ve sezaryen doğum süreci Doğum türüne göre çekim aşamaları, çekim teknikleri Hangi koşulda makine ayarlarının, nasıl ve ne yönde değiştirilmesi gerektiği Doğum fotoğrafçılığında olmazsa olmaz fotoğraf karelerinin ne olduğu Anne-bebek ve babanın kişilik haklarının korunması Doğum esnasında ve sonraki süreçte ailenin mahremiyet haklarının korunması Hastanede 1.gün çekimleri Çekim sonrası yapılması gerekenler Doğumdan sonra, ortak belirlenen bir gün ve saatte, doğum esnasında çekilen tüm fotoğrafların değerlendirilmesi ve yine birlikte belirlenen 5 adet fotoğrafın Photoshop da nasıl düzenleneceğinin anlatılması. Telefon uygulaması ile en kısa sürede aile ile paylaşımı, sosyal medya paylaşımı (Aile ve Hastanenin izni dahilinde ) Eğitim toplamda 6 hafta sürecek (Teorik 4 hafta , 2 hafta pratik ) Sertifika alabilmek için derslere katılım ve hastanede doğum fotoğrafı çekmek zorunludur. HANİFE DEVECİ Lise yıllarında ve meslek hayatında doğumunu yaptırdığı hastalarının ve arkadaşlarının doğum ve yenidoğan fotoğraflarını çekti. O yıllarda adını koyamadığı Doğum Fotoğrafçılığı en büyük tutkusuydu. 2011 yılında profesyonel olarak AFSAD eski başkanlarından Feridun Meriç'den Temel Eğitim sertifikası aldı. Profesyonel fotoğraf hayatında sadece doğum fotoğrafçılığı ile sınırlı kalmak istemediği için sanatsal fotoğraflarda çekmeye başladı. 2021 yılında AFİAP unvanı aldı. Yenidoğan stüdyosu var ve doğum fotoğrafçılığına devam etmektedir.

27.10
2022

  • AFSAD ÇAĞDAŞ BELGESEL ATÖLYESİ
    AFSAD ÇAĞDAŞ BELGESEL ATÖLYESİ AFSAD ÇAĞDAŞ BELGESEL ATÖLYESİ
    AFSAD ÇAĞDAŞ BELGESEL ATÖLYESİ Atölye Eğitmeni : Arzu Eke Atölye Tarihleri : 27.10.2022 (16 hafta) Atölye Gün ve Saati : Perşembe Günleri , 19.00-21.00 Fotoğrafın söylem şekilleri değişeli uzun zaman oldu. Bir ifade biçimi olarak fotoğrafa bakma, anlama ve yorumlama pratikleri nesne özne ilişkisinin hareketlenmesiyle de başka bir bölüme geçti. Bu söylem değişikliği fotoğrafın birçok dalında klasik anlatımın değişmesine de sebep olmuştur. 1960'lardan itibaren kavramsal temelli avangart sanatın seyri dünyadaki çağdaş söylemi belirlemeye ve değişimine devam etmeyi sürdürüyor. Bu değişimin ayak sesleri klasik belgesel anlatımının da sınırlarını zorlamış ve değiştirmiştir. Belgeselin sanat ile sanat olmayan arasındaki belirsiz doğası yeni bir etkileşim alanı yaratmış; estetik ve etik, kurgu ve gerçeklik, belgesel güç ile belgesel potansiyel, sanat ve sanatın sosyal, politik ve ekonomik koşulları arasında gelgitler, yeni yaklaşımlar ve tartışmaları da alevlendirmiştir. Zinhar kutsal sayılan klasik belgesel anlayışın sanatı olur mu? Müdahale edilemez, edilirse belgesel olmaz, ne sanatı, belgeselin sanatı mı olurmuş, hele birde işin içine kurgu, kurmaca giriyorsa asla belgesel olmaz sorularının cevabını arayıp, aslında bu tarz söylemlere sıkı sıkıya bağlı olan bu düşüncedeki insanlara biz değil Dorothea Lange'in cevap verdiğini göreceğiz. Hazır Türkiye'nin ilk çağdaş sanat belgeseli olan Crossroads'da görücüye çıkmışken çağdaş veya kavramsal belgesel üzerine çalışalım, proje fikir alışverişi yapalım istiyorum. Çağdaş belgesel'de dünyanın aldığı yola şaşıracak ve yakalamak için heyecan duyacaksınız. Proje grubu olarak farklı işlere imza atmanın, yeni olanı anlamanın heyecanı şu zor zamanlarda hepimize iyi gelecektir. Anlamak bizi değiştirir. O andan itibaren, bir dakika öncesinde olduğumuz kişi değilizdir artık; sonsuza dek değişmişizdir. Sizi değişmeye davet ediyoruz.

19.10
2022

  • AFSAD SOKAK FOTOĞRAFÇILIĞI ATÖLYESİ
    AFSAD SOKAK FOTOĞRAFÇILIĞI  ATÖLYESİ AFSAD SOKAK FOTOĞRAFÇILIĞI  ATÖLYESİ
    AFSAD SOKAK FOTOĞRAFÇILIĞI ATÖLYESİ Atölye Eğitmeni : İlker Karaman Tanışma Toplantısı : 19.10. 2022 19.00 Atölye Tarihleri : 26.10.2022-22 Şubat 2023 (4 ay) Atölye Gün ve Saati : Çarşamba Günleri , 19.00-21.00 Atölye başlangıç saati, daha sonra katılımcılarla belirlenecektir. Atölye Amacı: Sokak fotoğrafçılığının tanımı, tarihsel gelişimi ve güncel sokak fotoğrafçılığı üzerine bilgi paylaşımlarında bulunmak, katılımcıların sokak fotoğrafçılığı çalışmalarına, kuramsal ve uygulamalı olarak katkılarda bulunmaktır. Atölye İçeriği: Bu atölye ile katılımcılar aşağıdaki sorulara yanıtlar arayacaklardır; - Öznel ve nesnel fotoğraf nedir? - Sokak fotoğrafı nedir? Diğer fotoğraf türleriyle arasındaki farklar nelerdir? - Sokak fotoğrafının tarihsel gelişimi nasıl olmuştur? - Bir sokak fotoğrafı nasıl okunabilir? - Sokak fotoğrafında güncel yaklaşımlar nelerdir? - Sokak fotoğrafında fotoğrafçı kendi dilini ve tavrını nasıl oluşturabilir? - Sokak fotoğrafı çekerken nelere dikkat edilmelidir? Çekim esnasında çalışmayı kolaylaştıracak ipuçları nelerdir ? ( Uygulamaya yönelik bilgiler...) Katılımcı Sayısı: Minimum 10 - Maksimum 20 kişi Atölye Ön Koşulu: Temel fotoğraf bilgisine sahip olmak. İlker Karaman 2012 yılından bu yana sokak fotoğrafçılığı ile ilgilenmektedir. 2018 yılında "Kendimin Peşinde" adlı sokak fotoğrafı serisi ile Lensculture Sokak Fotoğrafçılığı Ödülleri'nde ikincilik elde etmiştir. 2020 yılında düzenlenen İtalya Sokak Fotoğrafı Festivali'nin değerlendirme kurulunda ve konuk listesinde yer almıştır. Bunların yanında pek çok ulusal ve uluslararası fotoğraf yarışmalarında dereceleri bulunmaktadır. Çalışmaları, aralarında Guardian, Lensculture, Fisheye, Ignant, Phoblographer'ın da bulunduğu uluslararası yayın organlarında yayınlanmıştır. 2018 yılında kurulan ve sokak fotoğrafı üzerine çalışmalar yapan Little Box Collective'in üyesidir. İlker Karaman 2013 yılında İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuştur. Çalışma hayatına elektronik mühendisi olarak bir savunma sanayi kuruluşunda devam etmektedir.

17.10
2022

  • AFSAD FOTOĞRAF İSTASYONU ATÖLYESİ
    AFSAD FOTOĞRAF İSTASYONU ATÖLYESİ Atölye Eğitmeni : R.Erol Büyükyazıcı Tanışma Toplantısı : 17.10. 2022 19.00 Atölye Tarihleri : 24.10.2022 (4 ay) Atölye Gün ve Saati : Pazartesi Günleri , 19.00-21.00 Atölye çalışması deneysel bir eğitim programı içermektedir. Atölye katılımcıları kendilerini bir geçiş mekanı olan istasyonda bulacaklardır. Bu istasyon onları gidecekleri yolda sanatsal akımlara bağlı kalmadan içsel bir yolculuk yaparak kendi doğrularını keşfetmelerini sağlamaya yöneliktir. Fotoğraf sanatı ile uğraşmak isteyenlere farklı bakış açıları kazandırmak yoluyla kişileri belli kalıplar içine sokmadan kendi bilinçlerinde kendi yollarını bulmalarını sağlamak ve kendi iç dünyalarındaki duygularla yüzleştirerek belli bir sorunu dert edinmelerinin sonucunda sanatsal bir ürün ortaya çıkarmalarını sağlamaktır. Bunu yaparken de sektörün dayattığı konfor alanından çıkarak istasyona gelen kişilerin bir sonraki trene binmek yerine onları arka patikalarda korkuları ve arzuları ile yeni bir maceraya atılmalarını sağlamaktır. EĞİTİM İÇERİĞİ: 1. Kendi fotoğrafları ile aralarına mesafe koymayı öğrenmek. 2. Özeleştiri yapma çalışmaları. 3. Fotoğraf ile ilgili gizli iç dürtülerini keşfetme çalışmaları . 4. Yaratıcılık sürecinin bireyselliği üzerine çalışmak. 5. Fotoğraf makinesinin arkasında değil önünde durmayı öğrenmek. Bu atölye belli eğitim kalıpları içermeyen deneysel bir yapıdadır. Alice Harikalar Diyarında ve Küçük Prens türünden kitap okumaları üzerinden katılımcılar arasında gelişecek etkileşime göre şekil alacaktır. R.EROL BÜYÜKYAZICI 1955 doğumlu olan Erol Büyükyazıcı, tüm yaşamını Ankara’da geçirmiş ve halen çalışmalarına Ankara’da devam etmektedir. Fotoğrafa AFSAD’da başlayan Büyükyazıcı 1989 yılında üye olmuştur. Kişisel sergilerinin yanı sıra birçok karma sergiye katılmış, ulusal düzeyde yapılan çeşitli yarışmalarda ödüller almıştır. GAP’ta İnanç Mozaiği ve GAP’ta 10 Yıllık Birikim adlı fotoğraf çekim çalışmalarına katılmıştır. , AFSAD’da Yönetim Kurulu üyeliğinin yanı sıra değişik kurullarda görev almıştır. Fotoğraf sanatı çalışmalarına devam etmiştir.

25.10
2022

  • AFSAD FOTOĞRAF ATÖLYESİ
    AFSAD FOTOĞRAF ATÖLYESİ AFSAD FOTOĞRAF ATÖLYESİ
    POST FOTOĞRAF ATÖLYESİ

14.10
2022

  • AFSAD BELGESEL DÜĞÜN FOTOĞRAF ATÖLYESİ
    AFSAD BELGESEL DÜĞÜN FOTOĞRAF ATÖLYESİ AFSAD BELGESEL DÜĞÜN FOTOĞRAF ATÖLYESİ
    BELGESEL DÜĞÜN ATÖLYESİ

19.10
2022

  • AFSAD PORTRE ATÖLYESİ
    AFSAD PORTRE ATÖLYESİ AFSAD PORTRE ATÖLYESİ
    GÜNCEL YAKLAŞIMLAR VE UYGULAMA BİÇİMLERİ

18.10
2022

  • KISA FİLM SEMİNERİ
    KISA FİLM SEMİNERİ KISA FİLM SEMİNERİ
    kısa film semineri

15.10
2022

  • FİLM GÖSTERİMİ
    FİLM GÖSTERİMİ FİLM GÖSTERİMİ
    "HABITUS OF SELF" VE "GÖÇÜN 8 ŞİİRİ" KURTULUŞ ÖZGEN

DERNEK İSTATİSTİKLERİ

Toplam Üye Sayısı 310
Onursal Üye Sayısı 1
Kadın Üye Sayısı 137
Erkek Üye Sayısı 173
Son Güncellenme Tarihi
08.01.2025 19:47