TFSF Haberleri · 3 dk okuma

Kıbrıs'tan Yansımalar Sergisi

KIBRIS'TAN YANSIMALAR
Doğa İnsan Kültür Tarih
20 Temmuz 2026 Pazartesi 18.00

TFSF Ankara Sanat Galerisi

Bazı coğrafyalar yalnızca sınırlarıyla değil, taşıdıkları hafıza, kültür ve yaşamla da tanımlanır. Kıbrıs, Akdeniz'in ortasında, doğanın zarafetini, insanın üretkenliğini, köklü kültürel birikimini ve tarih boyunca biriktirdiği izleri aynı potada buluşturan özgün bir yaşam alanıdır. Fotoğraf ise bu zenginliği, sözcüklerin ötesine geçen evrensel bir anlatımla görünür kılar.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kapsamında düzenlediği "Kıbrıs'tan Yansımalar – Doğa • İnsan • Kültür • Tarih" başlıklı özel fotoğraf sergisiyle, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin çok katmanlı yaşamını sanatseverlerle buluşturuyor.
Her kare; adanın doğal dokusunu, insan hikâyelerini, kültürel mirasını ve tarih boyunca şekillenen kimliğini özgün bakış açılarıyla yorumlayarak ortak bir görsel anlatının parçasına dönüşüyor.

Sergide eserleri bulunan fotoğrafçılar:

Berin Ogan Ser, Besime Tanul, Cem Cengiz, Cemal Okur, Durmuş Bıyıklı, Elif Atamaz, Emel Sefer, Emine Cem, Fazilet Avukat, Fergün Ulual, Havva Barbaros, Kutlay Halkseven, Nazan Dinsev, Neray Oykan, Pırlanta Konuksal, Ramadan Gümüşok, Salih Cengaver Cem, Tevfik Ulual, Umut Yolsal ve Ünlen Akyıldız.

Bu sergi, yalnızca fotoğrafların bir araya geldiği bir buluşma değil; ortak kültürel değerlerin, sanatsal üretimin ve dostluğun fotoğraf aracılığıyla görünür olduğu anlamlı bir paylaşımdır. Farklı bakışların aynı ışıkta buluştuğu bu seçki, izleyicisini Kıbrıs'ın doğal, kültürel ve tarihsel zenginliğinde görsel bir yolculuğa davet etmektedir.

Tüm fotoğraf ve sanatseverleri, 20 Temmuz 2026 Pazartesi günü saat 18.00'de TFSF Ankara Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilecek açılışta bu özel buluşmaya tanıklık etmeye davet ediyoruz.